Az oldalt már nem frissítjük! Az aktuális hírek a nyitóoldalon olvashatók!

 

 

Idősek Világnapja | 2011. október 7.

2011. október 12. Szerda

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntöttük községünk 65 év feletti polgárait.

További fotók »

50. házassági évfordulójukat ünnepelték:

Litkei Ilona és Juhász Árpád
Wospil Ilona és Jenes László Vilmos
Ambruzs Piroska és Sánta Mátyás
Lakatos Margit és Soltész Gábor
Rabóczki Gizella és Dankó László
Stempely Mária és Aranyi József
Ágoston Anna Gizella és Éles István.

Hort Község Önkormányzata Pro Kultúra Díszoklevelet adományozott a Kulturális Centrum Nyugdíjas Klubja részére.


 

Tavaszi Emlékhadjárat | 2011

2011. június 22. Szerda

A Rózsa Sándor Hagyományőrző Lovas Egyesület tagjai a 2011-es Tavaszi Emlékhadjáratban, valamint a hadjárat záró rendezvényén a Budai Várban.

További fotók »


 

Pedagógusnapi ünnepség | 2011

2011. június 22. Szerda

Az ünnepségen a jubileumi 40 és 30 éve dolgozó Agócs Józsefné, Birnbaum Gyuláné,
Czibolya Béláné, Kerekné Aradi Tünde, Nagy Tiborné és Tábi Jánosné részesült elismerésben.
Nyugdíjba vonulásuk alkalmából köszöntötték Agócs Józsefnét, Birnbaum Gyulánét,
Lénárt Dezsőnét és Nagy Tibornét.
"Pedagógiával a gyermekekért" kitüntetésben részesült Birnbaum Gyuláné, a Benedek Elek óvoda vezetője.
A Pedagógus Szakszervezet Körzeti Bizottsága a "Közoktatás ügyéért" emlékplakettet adományozta Birnbaum Gyulánénak.

További fotók »


 

Nyugdíjasok köszöntése

2010. október 21. Csütörtök

2010. október 1-én az Idősek Világnapja alkalmából köszöntöttük Hort nyugdíjas polgárait, külön köszöntöttük közülük az 50. házassági évfordulójukat ünneplőket.

További fotók »


 

A Tóth házaspár sikere Egerben

2010. október 21. Csütörtök

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény az Egri Kulturális és Művészeti Központtal együttműködve MEGYEI AMATŐR TÁRLAT címmel pályázatot hirdetett nem hivatásos képző-és iparművészeknek bemutatkozásra. A Horti Kulturális Centrum felkérte a Tóth házaspárt, hogy pályázzanak! Tóth László és neje Guba Mária örömmel tett eleget a felkérésnek: mindketten 3-3 pályaművel vettek részt a megmérettetésen!

81 pályázó184 művéből választhatott a zsűri. A kiállításon (amely okt.18-tól nov.3-ig lesz megtekinthető Egerben a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház galériájában) végül 49 alkotó 81 műve szerepel. Tóth László mindhárom munkája díjazott lett, és egy üvegvitrinben került elhelyezésre. Tóth Lászlóné Guba Máriának egy havas tájat ábrázoló égetett képe nyerte el a zsűri tetszését. Szívből gratulálunk a Tóth házaspárnak!

( Kattintson a képekre a nagyobb mérethez!)


 

 

Önkormányzati alakuló ülés 2010. október 13-án

 

feltöltve 2010. október 14. Csütörtök

További képek

A megválasztott tisztségviselők


Kerek Oszkár polgármester
Dr. Nagy Tamás alpolgármester

Képviselőtestületi tagok

Csontos András
Habány György
Kassa László
Molnár Istvánné
Dr. Nagy Tamás
Tari István

Pénzügyi- és Gazdasági Bizottság tagjai

Tari István elnök
Molnár Istvánné
Csontos András

Külső tagok:
Dencs Zsuzsanna
Rózsavölgyi Jánosné


Horton a Szent Korona | 2010. szept. 11.

2010. szeptember 13. Hétfő

További képek


 

Emléktábla avatás | 2010. szept. 11.

2010. szeptember 13. Hétfő

További képek


 

Semmelweis nap

2010. július 29. Csütörtök

Minden év július 1-én - Semmelweis Ignácnak (1815-1865) a világszerte legelismertebb magyar orvos születésének napján - azokra az emberekre irányítjuk a figyelmünket, akik a mi egészségünkért, gyógyulásunkért fáradoznak nap, mint nap.

Idei rendezvényünkön Csuka Mihály Lászlóné részesült Hort Községért Emlékéremben.

Gratulálunk!

További fotók


 

Közmeghallgatás | 2010. május 13.

2010. július 7. Szerda

Költségvetési adatok, tervezett hiányok, pénzkészletek,
teljesítések, adóbevételek, eredmények, tervek ...

További részletek a közmeghallgatáson vetített prezentációban

A közmeghallgatás jegyzőkönyve


A megtekintéshez Adobe Reader szükséges!


 

Felhívás parlagfű mentesítésére

2010. július 1. Csütörtök

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

 Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény értelmében a földtulajdonosok és földhasználók kötelesek az adott év június 30. napjáig az ingatlanukon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani."

Június 30-át követően, ha a földhasználó elmulasztotta a parlagfű elleni védekezési kötelezettségét, akkor a növényvédelmi hatóság köteles hatósági eljárást indítani. A hatósági eljárás keretében a hatóság védekezési kötelezettséget ír elő, növényvédelmi bírságot szab ki, közérdekű védekezést rendel el, valamint rendelkezik a közérdekű védekezés költségéről. A növényvédelmi bírság kiszabásának nem előfeltétele egy parlagfű-mentesítésre kötelező határozat, a növényvédelmi bírságot a kötelezettség elrendelésétől függetlenül ki lehet, illetve kell szabni. A bírság összege 15.000 forinttól akár 5.000.000 forintig is terjedhet.

Kérem a Tisztelt ingatlantulajdonosokat, hogy a fenti kötelezettségüknek tegyenek eleget, mert a parlagfű mentesség mindannyiunk közös érdeke.

Hort, 2010. június 30., Ferge Jánosné jegyző


 

 

Önkormányzati siker

2010. december 4. Péntek

Díjátvétel a Parlamentben

Gyakran keresik meg polgármester urat a falu polgárai olyan kéréssel is, hogy segítsen abban, hogy munkahelyhez juthassanak. Örömmel mondhatjuk el, hogy ezen a területen is tett lépéseket az önkormányzat és személy szerint Kerek Oszkár polgármester úr, aki nemrég a parlamentben egy ehhez kapcsolódó díjat vehetett át.

November 6-án került sor a Parlament Delegációs termében a Befektetőbarát Önkormányzati Program hivatalos díjátadására. Az országból negyvennégy polgármester kapott meghívást az ünnepségre. Köztük Kerek Oszkár polgármester úr is, aki Varga István Nemzeti fejlesztési és Gazdasági minisztertől, ünnepélyes keretek között vehette át a Befektetőbarát Önkormányzati címet. A legjobb önkormányzati projektért járó különdíjat Hort önkormányzata nyerte, melyet szintén Varga István miniszter úr adott át polgármester úrnak. Az ünnepség a Parlament Vadász termében fogadással zárult. A település komoly eredményt ért el, hiszen olyan ismert városokat előztünk meg, mint Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok . A befektetők fogadására felkészítő programra polgármester úr jelentkezett úgy, hogy felvette a kapcsolatot Rétfalvy György úrral a ITDH vezérigazgatójával. Polgármester úr létrehozta a projekt csapatot, melynek tagjai voltak: Vastagné Gyurcsó Mária igazgatási előadó és Bereczkiné Pál Krisztina adminisztrátor. Ők biztosították a szükséges adatokat és végezték az adatfeldolgozást. A sikeres angol nyelvű prezentációs, bemutató programot készítették: Erdélyi Gergő adminisztrátor és Kerek Ádám közgazdász. Mindannyiuknak köszönjük az eredményes munkát.

A díjazás kormányzati szintű elismerése annak, hogy a csapat jó munkát végzett. Az elismerés lehetőséget ad a falu számára, hogy befektetők telepedhessenek le Horton. Csakis a befektetőktől várható munkahelyteremtés és a település fejlesztésekhez szükséges adóbevétel. Az ünnepségen elindították a ITD Hungary Zrt. angol nyelvű honlapját amelyen Hort község hivatalosan is megjelenik a nyugati befektetők látókörében. Reméljük, hogy a befektetett munka előbb-utóbb hasznot hoz mindannyiunk számára.

Hort: Mayor's welcome | Kapcsolódó videó


Külső védelmi terv komplex gyakorlat Horton

2009. október 7-én külső védelmi terv alapján komplex gyakorlatot tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Horton, melynek célja volt a lakosságvédelmi feladatok gyakorlása egy súlyos ipari baleset miatt kialakult helyzetben. Bővebben | Fotók

 

Lakossági Tájékoztató

Tájékoztatom a lakosságot, hogy Hort Község területén, a közterületen történő zöldség és gyümölcs árusításához engedély szükséges! Az engedélyt önkormányzati utak esetén a polgármester, a Magyar Állam tulajdonában lévő utak (Kossuth, Csányi, Ady Endre és Ecsédi utak) esetében a Magyar Közút Kht 3300 Eger, Deák Ferenc út 49 adja meg.

Kérem, hogy a közterületen történő árusítás megkezdése előtt a közterülethasználtról szóló engedélyt az érintettek beszerezni szíveskedjenek.

Hort, 2008. július 23. Ferge Jánosné Jegyző

 

Tájékoztatás jogszabályi változásról


Fóliasátor, üvegház létesítése ügyében több megkeresés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz. Fóliasátor, üvegház létesítését a
37/2007.(XII.13.) ÖTM rendelet az alábbiakban szabályozza.

 

1. Bejelentés alapján végezhető:

A beépítésre szánt területen a huzamos emberi tartózkodásra nem szánt, a 100 m 2 bruttó alapterületet meghaladó és 6,0 m-es építménymagasságnál nagyobb méretű, idényjellegű (szétszedhető), az év során legfeljebb 6 hónapra felállított fóliasátor, üvegház építése,

  2. Engedély és bejelentés nélkül végezhető:

A huzamos emberi tartózkodás célját nem szolgáló, beépítésre nem szánt területen méretkorlátozás nélkül, beépítésre szánt területen a 100 m 2 vagy annál kisebb alapterületű és 6 m vagy annál kisebb építménymagasságú, idényjellegű (szétszedhető), az év során legfeljebb 6 hónapra felállított üvegház vagy fóliasátor építése,

3. Engedély szükséges

Az 1-2 pontban nem szereplő egyéb esetben az építésügyi hatóság engedélye szükséges.

A rendelet 2008. január 1-jén lépett hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépése után indult elsőfokú eljárásban kell alkalmazni.

Az engedélyt és bejelentést a rendeletben előírt formanyomtatványon Hatvan Város Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Osztályához kell benyújtani.

 

Lakossági felhívás

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Községi Önkormányzat Képviselő-testületének "a helyi környezet védelméről a település tisztaságáról" szóló 3/2001.(II.14.) rendeletének4. §-a alapján "a közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztán tartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása - az ingatlan előtti szakaszra terjedően - az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége!"

Amennyiben az ingatlan tulajdonosa, használója fenti kötelezettségének önként nem tesz eleget, úgy az önkormányzati rendelet alapján szabálysértést követ el, és alkalmanként harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Figyelembe véve a csapadékos időjárást, kérem fentiek betartását az ár és belvíz védelem érdekében is.

Hort, 2008. július 23. Ferge Jánosné jegyző


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Képgalériák »