Díjátvétel a Parlamentben

 

Vissza a videótárba


 

 

Kapcsolódó hír


 

Önkormányzati siker | Díjátvétel a Parlamentben

Gyakran keresik meg polgármester urat a falu polgárai olyan kéréssel is, hogy segítsen abban, hogy munkahelyhez juthassanak. Örömmel mondhatjuk el, hogy ezen a területen is tett lépéseket az önkormányzat és személy szerint Kerek Oszkár polgármester úr, aki nemrég a parlamentben egy ehhez kapcsolódó díjat vehetett át.

November 6-án került sor a Parlament Delegációs termében a Befektetőbarát Önkormányzati Program hivatalos díjátadására. Az országból negyvennégy polgármester kapott meghívást az ünnepségre. Köztük Kerek Oszkár polgármester úr is, aki Varga István Nemzeti fejlesztési és Gazdasági minisztertől, ünnepélyes keretek között vehette át a Befektetőbarát Önkormányzati címet. A legjobb önkormányzati projektért járó különdíjat Hort önkormányzata nyerte, melyet szintén Varga István miniszter úr adott át polgármester úrnak. Az ünnepség a Parlament Vadász termében fogadással zárult. A település komoly eredményt ért el, hiszen olyan ismert városokat előztünk meg, mint Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok . A befektetők fogadására felkészítő programra polgármester úr jelentkezett úgy, hogy felvette a kapcsolatot Rétfalvy György úrral a ITDH vezérigazgatójával. Polgármester úr létrehozta a projekt csapatot, melynek tagjai voltak: Vastagné Gyurcsó Mária igazgatási előadó és Bereczkiné Pál Krisztina adminisztrátor. Ők biztosították a szükséges adatokat és végezték az adatfeldolgozást. A sikeres angol nyelvű prezentációs, bemutató programot készítették: Erdélyi Gergő adminisztrátor és Kerek Ádám közgazdász. Mindannyiuknak köszönjük az eredményes munkát.

 

A díjazás kormányzati szintű elismerése annak, hogy a csapat jó munkát végzett. Az elismerés lehetőséget ad a falu számára, hogy befektetők telepedhessenek le Horton. Csakis a befektetőktől várható munkahelyteremtés és a település fejlesztésekhez szükséges adóbevétel. Az ünnepségen elindították a ITD Hungary Zrt. angol nyelvű honlapját amelyen Hort község hivatalosan is megjelenik a nyugati befektetők látókörében. Reméljük, hogy a befektetett munka előbb-utóbb hasznot hoz mindannyiunk számára.

Hort: Mayor's welcome